onze expertises

Wat wij voor je kunnen betekenen

Woningbouw

Wilt u een woning bouwen, particulier of seriematig? De basis is een goed constructief ontwerp dat voldoet aan de regelgeving, kosten efficiënt en praktisch is. Zoekt u een constructeur die met u meedenkt, neem dan contact met ons op!

woningbouw-600x400

Staal

Het ontwerpen van een deugdelijke, efficiënte staalconstructie is een van de specialiteiten van de Waag Constructeurs. Wij hebben veel industriebouw uitgewerkt met kraanbanen, vrije overspanningen van meer dan 50m enz. Onze kracht zit hem in een duidelijke, (kosten) efficiënte constructieve opzet waarin alle profielen optimaal worden uitgenut.

staal-600x400

Hout

Hout wordt al eeuwen toegepast als bouwmateriaal en is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig als constructiemateriaal. Ook De Waag Constructeurs gaat mee in deze beweging. Of het nu gaat om grote overspanningen middels gelamineerde liggers, finnjoist liggers of standaard constructiehout, De Waag Constructeurs kan u van goed constructief advies voorzien.

hout-600x400

Renovatie / transformatie

Bij een transformatie en/of renovatie komt meer kijken dan alleen normkennis. Constructief gevoel en een praktische analyse/aanpak kan juist het verschil maken tussen een haalbare of onhaalbare transformatie waarbij de constructieve veiligheid niet uit het oog wordt verloren. Hierin onderscheidt De Waag Constructeurs zich en zijn wij een directe meerwaarde voor onze opdrachtgever. Dus als u een leegstand pand wilt transformeren naar appartementen of als u op een andere een transformatie wilt, aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

transformatie-600x400

Brand

Het toetsen van een hoofddraagconstructie in brandomstandigheden vereist ervaring, kennis van het bouwbesluit en materiaalkennis tijdens brandomstandigheden. Het begint met het aangeven welk constructie-onderdeel onderdeel is van de hoofddraagconstructie tijdens brand. Nadat dit bepaald is dient te worden aangetoond (bestaande bouw) of gedimensioneerd (nieuwbouw) hoeveel minuten brandwerend dit onderdeel is. Hierin hebben wij ruime ervaring, dit voor zowel nieuwbouw als bij bestaande panden welke een functiewijziging ondergaan. Heeft u een brandende vraag m.b.t. dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact op met ons bureau voor meer informatie.

brand-600x400

Detailengineering

Verbindingen zijn vaak kritische onderdelen in een staalconstructie, in de uitwerking van een staalconstructie ontwerp houden wij hier rekening mee. Wij maken detailberekeningen voor staal-staal of staal-beton verbindingen en kiezen voor een praktische aanpak gecombineerd met normkennis. Denk bijvoorbeeld aan delingen (lengte ivm zinkbad en/of transport), type verbindingen (scharnierend of momentvast waarbij rekening wordt gehouden me de rotatiestijfheid ivm de vervormingen).

detailbewerking-600x400

verbouwingen

Wilt u een aanbouw plaatsen, een doorbraak maken tussen woonkamer en de keuken, een dakkapel plaatsen enz. en heeft u goed constructief advies nodig? De Waag Constructeurs heeft ruime ervaring in het uitwerken van verbouwingen.

verbouwing-600x400

Constructief tekenwerk

Het constructief tekenwerk doen wij 3D middels Revit, dit in de BIM-werkmethodiek. Voordeel hiervan is dat wij het eerst “virtueel bouwen” voordat de bouw daadwerkelijk van start gaat. Samen met andere disciplines (architect / installateur) stemmen we onze modellen op elkaar af en worden eventuele knelpunten inzichtelijk gemaakt en opgelost door het bouwteam wat de faalkosten minimaliseert.

tekenwerk-600x400

contact

Voor al je vragen
en vrijblijvend advies

Voor al je vragen en vrijblijvend advies